Använd din kreativitet – ta nästa steg

Publicerad
2012-01-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Den uppmaningen kommer från Canon, som nu utökar sin världsberömda digitala systemkameraserie EOS med den nya modellen EOS 60D. En perfekt kamera för alla som vill utöka sina fotokunskaper, enligt Canon.

Kameran har en mängd nya funktioner som kommer att inspirera fotoentusiasterna att utveckla sin egen kreativa stil.

Specifikationerna är utomordentliga: en 18 MP-sensor, 5,3 bilder per sekund, bildredigering direkt i kameran och en helt ny vinklingsbar LCD-skärm som möjliggör HD-video- och stillbildstagningar från nästan vilken vinkel som helst.

Kreativa metoder
EOS 60D främjar den artistiska ådran med en blandning av manuella reglage och nya kreativa fotograferingsmetoder – en kamera som passar perfekt för många olika slags användare. Man kan ta fullständig kontroll över bilderna, eller låta kameran ta hand om allt. Med helt manuell inställning kan man komponera en bild utan begränsningar. Eller använda de kreativa funktionerna i kameran som gör det enklare än någonsin att fotografera och justera högkvalitativa bilder.

Förstklassiska tekniker
EOS 60D innehåller det senaste inom Canons förstklassiga tekniker, som resulterar i fenomenala bilder. Den högupplösta 18 MP-sensorn levererar stora, detaljrika fotografier och Canons kraftfulla processor DIGIC 4 ger korrekta färger, jämna toner och lågt brus i bilderna. Den nya kameran ingår i EOS-systemet och är helt kompatibel med Canons välkända objektivserie EF och separata blixtaggregat Speedlite.

EOS 60D CREATIVE 4

Skapa den perfekta bilden
EOS 60D hjälper dig att realisera din kreativitet, oavsett vilket motiv du fotograferar. Basic+ är en funktion som gör det lättare att få de effekter du är ute efter. Här kan du justera bilden efter stämningen eller fotografera efter ljusförhållanden eller motivtyp, för att få de där riktigt perfekta bilderna. Att ta kontroll över viktiga funktioner är enkelt, så att du kan komponera det du önskar och få de resultat du eftersträvar. Solnedgångar, familjehändelser eller kvällsmotiv utomhus – allt blir verklighet med enastående resultat.

Flera olika kreativa filter ger dig möjlighet att experimentera med bilderna ännu mer. Miniatyreffekten efterliknar perspektivfotografering genom selektiv fokusering i bildrutan, så att vanliga objekt får ett modelliknande utseende. Toy Camera Effect justerar färgtonerna och ger ett unikt retroutseende och med softfokus kan du mjukteckna dina bilder och skapa en drömlik effekt. Filtren läggs på direkt i kameran och när du är klar med fotograferingen kan du direkt testa olika resultat.

EOS 60D har ett nästan obegränsat urval kreativa verktyg och dessutom en ny vinklingsbar LCD-skärm, som ger flexibla fotograferingsmöjligheter t ex över huvudet eller i marknivå. Med mer än 1 miljon pixlar visas bilderna enastående klart och du kan komponera, granska och förändra dem i oöverträffad detaljnoggrannhet.