Hållbar nyhet från Madeira

Publicerad
2011-10-09
Skribent
Redaktionen

Polyneon 40 från Madeira är en brodertråd, som nu innehåller en betydande del med återvunnen polyester. Ända sedan början av 2011 har återvunnen polyesterfiber införlivats i produktionen av Polyneon 40.

Hållbar nyhet från Madeira

Viktigt att veta
Det här innebär inga begränsningar när det gäller färgvalet och inga kompromisser när det gäller kvalitet. En stor fördel för alla användare är att det inte behövs några nya färgkartor, inga nya färgsiffror och inga ytterligare objekt att köpa eller lagerföra. Madeiras många års erfarenhet garantera vilka av de 360 Polyneon 40-färgerna, som den återvunna polyestern kan användas till, så att alla tekniska standarder och optimala egenskaper bibehålls.

Miljön allt viktigare
För närvarande är priserna oförändrade, trots att produktionskostnaderna är ca 10% högre på grund av dyrare råvaror. Även om produktionen av återvunnen polyester kräver mer energi, så använder den inte råolja och avfallsberget minskar. De här faktorerna spelade en viktig roll i valet av blandningen av råvaror.
Därmed överträffar Maderia återigen branschens krav och skapar rationella lösningar för att säkerställa att fina broderier blir än mer miljövänliga.
Detta innebär att redan idag har Polyneon 40 och dess hållbara produktion en extra bonus, som uppskattas av många kunder runt om i världen.

Madeira har också andra hållbara produkter, vilka nämns i företagets Resource Management-information, t ex viskosbrodertråden Classic som uppfyller GOTS riktlinjer. Dessutom är alla Madeiras broderitrådar högt klassade enligt Öko-Tex Standard 100-certifiering.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman