Ny profil för Molanders Sign & Display AB (MSD)

Publicerad
2010-11-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Molanders Sign & Display har tidigare varit ett affärsområde inom Molander & Son AB, men etablerades 1 januari förra året som ett eget bolag inom Durst Gruppen med ansvar för Durst marknadsföring, försäljning och service i Sverige, Norge och Finland.

MS+D_logo

I dagligt tal kallas företaget för MSD (Molanders Sign & Display) och är auktoriserade distributörer för bl a Seal laminatorer och laminat, Caldera och deras rip-programvaror, EskoArtwork/Kongsberg med programvaror och digitala skärbord, Keencut och skärlinjaler samt ett antal unika utskriftsmedia t ex Seal media och Madico fönsterfolier.

Affärsidé, profil och logotype
För att tydliggöra att man idag är ett eget bolag med ansvar för moderbolagets och övriga leverantörers representation och försäljning på den nordiska marknaden har man skapat en ny och egen MSD-profil. En viktig del i ett profilbyte är logotypen.

MSD vill med den nya logotypen kommunicera det som företaget MSD representerar;

– Vi är ett stabilt företag som bygger vår verksamhet på kompetens, erfarenhet och långsiktighet, förklarar Hans Molander.
– Vi effektiviserar storformatstryck med inkjetteknologi och efterbearbetning av grafiska produktioner som har färger och former i olika material. Vår fokus är på den enskilde kunden och dennes produktionsbehov och vi strävar efter nära, utvecklande och långsiktiga partnerskap i motsats till kortsiktiga affärer med en anonym massmarknad.

– Vår logotype syftar med andra ord till att kommunicera ovanstående fokus samt skall även visa vårt släktskap med Durst.

Verksamhetsområden
Som kompetens- och affärspartner inom system, bläck och utskriftsmedia hjälper MSD tryckerier och andra professionella bildproducenter med industriella produktionsflöden att effektivisera sina produktionsprocesser inom tryck som t ex a) storformatstryck, b) glastryck, c) etikettryck, e) dekortryck samt f) industritryck.

När det gäller efterbearbetning förekommer a) skydds- och/eller effektlaminering via laminatfolier eller vätska, b) skärarbeten såsom arkning, konturskärning samt fräsning samt c) konstruktion och produktion av produkter i wellpapp, kartong, plast och andra material.

Utöver detta är MSD en leverantör av a) utrustning och programvaror för färgstyrning effektiva arbetsflöden, b) konsultning inom digital tryckproduktion, c) systemservice och underhåll, d) bläck, flera olika typer av UV-bläck optimerade för olika typer av produktion, e) laminat såväl folier som vätskelaminat samt f) utskriftsmedia bl a det egna varumärke Big Print.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman