Arkitektkopia ökar kapaciteten

Publicerad
2010-11-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Genom det tekniska generationsskifte, som har skett inom ritningsproduktion, har Arkitektkopia genomfört en omfattande förnyelse av maskinparken. En stor uppgradering har skett inom svartvit ritningsproduktion för större volymer. Nytt är också en kraftig utbyggnad av kapaciteten inom färgritningar.

Med spridning över hela landet har man köpt in ett tiotal av Océs Colorwave 600, för att tillgodose det ökande behovet av färgritningar.

– Med de uppgraderingar som gjorts säkerställer vi volymproduktionen av ritningar inom Arkitektkopia för flera år framåt, säger Örjan Westerlund, inköpsansvarig inom Arkitektkopiakedjan. Med våra inköp av Colorwave-maskiner kan vi garantera leveranserna av den ökande efterfrågan vi ser på ritningar i färg.

Arkitektkopia har genom åren varit i täten att ta till sig nya arbetssätt för att ge bra service, säger Bo Fallbäck på Océ. Därför känns det extra glädjande att de återigen väljer Océ och också väljer den färgteknik vi har utvecklat. Tekniken är anpassad till dagens och framtidens krav på ekonomi och ansvarsfullt miljötänkande, fritt från gifter och farligt avfall.

Arkitektkopia grundades år 1951. Företaget är i dag verksamt på 31 orter runtom i hela Sverige. Från tiden som litet familjeföretag med grundaren Östen Grankvist vid rodret till i dag har företaget arbetat efter mottot att leverera rätt produkt, på rätt plats och i rätt tid. Sortimentet sträcker sig från visitkort, utbildningsmaterial och expomaterial till digitala arkiv- och projekthanteringstjänster.

Océ Svenska AB ingår i den internationella, holländska koncernen Océ NV som har verksamhet i ett 90-tal länder. Företaget startade verksamheten i Sverige 1965 har i dag ca 125 anställda. I Sverige omsätter man ca 300 miljoner kronor.
Océ erbjuder sina kunder innovativa produkter och tjänster för rationell och effektiv utskrifts- och dokumenthantering. Det omfattar både kontors- och produktionsutrustningar för A3/A4-format och även utrustning för storformatsproduktion av ritningar och grafisk framställning i färg.