Xerox kombinerar kraften i färgtryck och svartvitt

Publicerad
2010-04-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det nya Xerox Continuous Feed 4+1 utnyttjar fördelarna med färgtryck och de lägre kostnaderna för svartvitt tryck i ett höghastighetssystem för produktionsjobb.

Xerox 650/1300 Continuous Feed Printing System

Det nya systemet är framtaget för att hantera dokument som innehåller information och reklam baserad på mottagarens tidigare köpbeteenden.

Xerox Continuous Feed 4+1 är ett innovativt sätt att använda färg på dokument som tidigare oftast bara tryckts i svartvitt – som t ex räkningar och kontoutdrag. Användarna kan lägga till reklambudskap i färg på ena sidan av dokumentet och samtidigt få de lägre kostnaderna för att trycka innehåll som kontovillkor och kontoaktiviteter i svartvitt på andra sidan.

En undersökning från InfoTrends visar att 95% av konsumenterna öppnar sina räkningar och kontoutdrag som de får i posten. De lägger i snitt 2-3 minuter på att läsa innehållet. Med den här uppmärksamhetsnivån är transaktionsdokument ett effektivt sätt att få kontakt med värdefulla kunder.

– Xerox Continuous Feed 4+1 ger en perfekt mix av färg, hastighet och tryckkvalitet för att kunna förändra dyr rutinkommunikation till ett effektivt marknadsföringsverktyg. Det är ytterligare ett exempel på hur Xerox skapar nya innovationer inom löpande bana, säger Jarle Friis på Xerox.

Produkten kommer att lanseras globalt i begränsad omfattning första kvartalet 2010.