ABA först med Xerox fotokiosker

Publicerad
2010-03-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det grafiska produktionsföretaget ABA gör en storsatsning på självbetjäningslösningar för fotoprodukter. Med nya fotokiosker och beställningsgränssnitt från Xerox levererar ABA personliga fotoalbum, kalendrar och gratulationskort med kundernas egna digitalbilder. På sikt ska tjänsterna erbjudas över hela landet, med fotokiosker både i varuhus och i ABAs egna butiker.– Vi ser en enorm tillväxtpotential i fotokiosker och webbeställningar av fotoböcker och kalendrar. Redan nu har vi fått oerhört positiv respons från våra kunder som tycker att kvaliteten är fantastiskt bra, säger Curt Granberg, VD för ABA.

Xerox Desktop Photo Kiosk, som tagits fram i samarbete med Imaxel, är skalbar och kan enkelt utökas i takt med verksamheten. Kunderna skapar själva fotoalbum, gratulationskort, fotoböcker och kalendrar. Beställningen görs antingen i ABA:s webbshop eller direkt i fotokiosken. Webbeställningarna postas eller budas till kunden, och de som använder fotokiosken får resultatet direkt i handen.

För att kunna erbjuda fler valmöjligheter på utseendet på produkterna för sina kunder bygger ABA också sina egna mallar. Stor vikt läggs vid efterbehandling så att slutresultatet håller hög klass. ABA har haft stor möjlighet att påverka hur de vill ha det och de har fått en skräddarsydd arbetsflödeslösning.

ABA erbjuder en bred samling av grafiska produkter och tjänster. Företaget har fyra filialer runt om i Stockholm och ingår även i Intercopy, en rikstäckande kedja av grafiska företag.

– Enligt en ny europeisk studie beställer nästan hälften av alla kunder sina fotoprodukter i en butik. En allt större andel av de här beställningarnas görs i självbetjäningskiosker. Ute i Europa växer marknaden för våra fotokiosklösningar starkt, men i Sverige har det inte riktigt tagit fart ännu. Därför är det riktigt roligt med ABA:s satsning, vi är övertygade om att det finns en efterfrågan även bland svenska kunder, säger Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör för Xerox produktionslösningar.

Nästa steg för ABA är att utöka antalet fotokiosker. I första skedet blir det i Intercopys butiker i 22 orter, och därefter är tanken att även placera dem i stora varuhus i hela landet.