Webb-enkäter med Google

Publicerad
2009-12-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Nu kan du med hjälp av Google Docs enkelt skapa frågeformulär att mejla ut till kunder eller publicera direkt på din hemsida. Den insamlade informationen kan sedan presenteras i tabell och diagramformat.

google_logo5Google Docs har dessutom gjort webbformulären smidigare att fylla i. Formulären är nu mer kompakt utformade i form av ett rutnät där man snabbt kan samla in svaren för frågor som liknar varandra till strukturen. Sedan presenteras den insamlade informationen i lättöverskådliga diagram.

  • De är enkelt att skapa en enkät:
  • Skapa ett nytt kalkyl-ark i Google Docs.
  • Välj Formulär/Skapa formulär i topp-menyn.
  • Utforma frågor.
  • Med knappen Dela i topp-menyn längst till höger kan du välja att skicka enkäten med mejl eller skapa en html-kod för att lägga upp enkäten på en hemsida.