Clubshop Open 2009 vid Bråvikens vatten

Publicerad
2009-12-30
Skribent
Redaktionen

Allting har sin historia – så också den golfbana, där Clubshop hade höstens årliga Clubshop Open. Evenemanget gick av stapeln på Bråvikens golfbana som ligger vid Bråvikens inlopp mot Norrköping. En vacker plats som bara blir än vackrare när man har sådant strålande väder som just denna dag.Manheims Säteri har en historia som kan följas tillbaka till 1300-talet. År 1824 godkände Kammarkollegiet att häradshövdingen Gustaf Boheman fick byta namn på sina ägor från Torp till Manheims Säteri. Ett namn som står sig än idag och var detsamma också för tjugo år sedan, då några golfentusiaster såg att egendomen var till salu. Här skapade de en av landets mest vackert belägna golfbanor och Bråvikens Golfklubb såg dagens ljus.

SM809 Clubshop Golftour IMG_0951

Under hela seklet

Clubshop AB i Norrköping har också sin historia och den börjar som ett familjeföretag med textiltryckeri år 1973. Genom åren har man samlat på sig en unik erfarenhet och kompetens och är idag en av de ledande leverantörerna av maskiner, utrustning och förbrukningsmaterial för screen- och transfertryck.

-Vi har arrangerat vår Clubshop Open ända sedan sekelskiftet, berättar Peter Hansson och påpekar att det låter mer imponerande än att säga att tävlingen gick för nionde året i rad.

Dagen till ära kunde man stoltsera med ett underbart väder när 22 tävlande och ett okänt antal caddies från sammanlagt 14 företag tog banan i besittning.

Ett enda hole-in-one

På Bråvikens golfbana har det gjorts ett enda hole-in-one och det av Karin Börjeskog, som dessvärre inte spelat i Clubshop Open, som inte heller bjöd på någon prestation av den kalibern

Istället blev vinnaren i A-klassen; Robert Saccone från Petersson & Ericsson och i B-klassen heter vinnaren; Fredrik Bäckström från Clubshop.

Lagtävlingen vanns av Lars Lindqvist från Sigillet AB i Eskilstuna och Fredrik Bäckström från Clubshop.

Utmärkelsen Long Drive gick till Mikael Johansson från O´remic och Närmast Hål till framgångsrika hemmasonen Fredrik Bäckström från Clubshop. Hedersomnämnande som Snabbast Anmälan tillföll Bo Persson från Tryckbolaget.

SM809 Clubshop Golftour IMG_0955

Whisky på gaeliska

Lika traditionsenligt som själv golftävlingen är den avslutande middagen på kvällen. Den här gången på gastro-puben The Black Lion Inns, som bjuder på en härlig engelsk pubmiljö och ett av de bredaste sortiment av öl och singel maltwhiskey, som beskådats

Här förtärdes god mat och ädla drycker tillsammans med en blandning av sanna golfhistorier och skönsång.

Visste du att Uisge beatha är gaeliska och betyder livets vatten. Det är också det ord som under tidens gång förkortats och ändrats sig till att bli ordet whisky. En kunskap väl värd att veta.

text; Lars Knapasjö

foto; Peter Hansson